Schotten raken STV2 kwijt

In april 2017 werden overhaast de stedelijke STV zenders gecombineerd tot een tweede televisienet voor de Schotten. Zenders als STV Edinburgh en STV Glasgow werden omgedoopt tot STV2 en kregen eenzelfde programmering. De snelheid waarmee deze zender werd opgetuigd, leek een reactie te zijn op de plannen van de BBC om BBC Scotland te lanceren. Ondanks verwoede pogingen om met weinig budget een echte Schotse zender neer te zetten, zijn prognoses niet gehaald. STV2 stopt alweer na ruim een jaar uitgezonden te hebben. In juni gaat bij de zender het licht uit.

De licenties zijn inmiddels al verkocht aan That’s TV, een Brits mediabedrijf dat inmiddels al de meerderheid van alle lokale tv licenties in handen heeft. That’s TV heeft geen goede naam bij kijkers, vanwege de slechte kwaliteit in techniek en aanbod.

Inmiddels heeft de BBC de lancering van BBC Scotland uitgesteld tot 2019 en het lijkt dat dit nieuws te laat is gekomen bij STV. Maar liefst 25 arbeidsplaatsen staan op de tocht.