Motorsport TV gaat FTA

Satellietkijkers zullen de zenders Motors TV of Motorsport TV wel kennen. Helaas is de zender niet voor iedereen zichtbaar, want op alle satellieten zit de motorzender met codering. Je zal dan eerst een bepaald pakket bij een provider moeten betalen om licht te krijgen als liefhebber van de motorsport.

Dat gaat veranderen. De Britse variant Motors TV UK is onder deze naam gestopt en gaat nu verder als Motorsport TV op de 28 graden oost. Dat heeft ook alles te maken met de Autosport Awards 2017. Dit evenement wordt zondagavond 3 december live uitgezonden. De Britten hoeven geen abonnement meer te hebben op Sky.

Groot voordeel is dat de zender nu ook beschikbaar is voor iedereen die de satelliet ontvangt. Wie afstemt via de 28 oost op frequentie 11.307 horizontaal (symb 27.500 fec 5/6) zal de zender vrij kunnen ontvangen. Dit is het plekje waar ooit Bike TV zat.