ITV Encore stopt en gaat door

Het is bijna over en uit met ITV Encore als televisiekanaal. Het exclusieve dramaseriekanaal bij Sky van de grootste commerciële zender stop voorjaar 2018 als lineaire televisiezender. ITV Encore werd een paar jaar geleden gebracht als dé zender waar je de nieuwste ITV series als eerste kon zien. Daarvan is het nooit gekomen. Alleen aangekochte series, veelal Scandinavische producties, bleken tijdelijk exclusief en exclusieve Britse producties zijn er nooit begonnen.

De (ondemand) tijd werd al snel ingehaald met Netflix en Amazon voor ITV Encore. Dat ziet ITV zelf ook in en daarom wordt in 2018 het merknaam voortgezet in ondemand vorm. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het onderdeel van de ITV Hub waarvoor betaald moet worden. Slechts een beperkte programmering is nog beschikbaar om gratis terug te kijken. ITV Hub is alleen beschikbaar voor kijkers met een Brits I.P. adres.