Hendrik Groen scoort

Dat kwaliteitsdrama scoort, konden we vorig seizoen al even proeven. De verfilming van de Zaak Menten bleek een schot in de roos. Ondanks de minder bekeken zender NPO2, wisten kijkers de oorlogsserie te waarderen. Publieke omroep MAX boorde hiermee ook een jongere doelgroep aan, maar bleef de vijftig plussers trouw.

Inmiddels loopt de tragikomische serie Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen en MAX scoort weer met een Nederlandse televisieserie. Inmiddels weet Hendrik Groen een dikke anderhalf miljoen kijkers te trekken, waarbij het terugkijken via NPO Start/Plus en NLziet niet is meegeteld. Meetellende dat de aanvangstijd van de serie net buiten prime time valt (22.15 uur), blijkt dat de Nederlandse kijker dit genre waardeert.

In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is geschreven door Martin van Waardenberg. De regie is in handen van Tim Oliehoek.