Meer Europees drama voor Duitstalige kijker

In Nederland kennen we de E.O. als de evangelische omroep binnen het publieke bestel. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kennen ze EOtv vooral van de Europese dramaseries. EOtv is een zender die 24 uur per dag, 7 dag per week, televisieseries en films uitzendt die in Europa geproduceerd zijn. In augustus 2017 is de zender naar een nieuwe frequentie gegaan op de 19 graden oost en is gelijk dag en nacht gaan uitzenden.

Omdat er heel wat uren te vullen zijn, is de zender een deal aangegaan met DNMG, één van de grootste distributeurs op televisie gebied. Vanaf 2018 zullen veel nieuwe titels voorbijkomen. Of het nu om een Sisi film gaat of om de serie Commissaris Rex, deze programma’s zijn te zien met Duitse nasynchronisatie of met originele audio als deze Duits is.

Binnenkort zullen ook meer Britse, Zweedse en Franse series te zien zijn. Aangezien de zender FTA wordt uitgezonden, is EOtv ook voor Nederland en Vlaanderen beschikbaar.

  • Satelliet: Astra 19,2° oost
  • Frequentie: 10921/ MHz
  • Polarisatie: Horizontaal
  • Symbolrate: 22.000/ FEC: 7/8/
  • Modulatie: DVB-S, QPSK)