Minder lokale BBC radio via de middengolf

Volgend jaar stopt de BBC met een reeks middengolfzenders, waar nu lokale BBC radiozenders te horen zijn.

Vanaf januari 2018 zullen diverse AM zenders stoppen met uitzenden, omdat de BBC letterlijk de stekker eruit trekt. Hiermee zullen o.a. BBC Radio Sussex, Surrey, Humberside, Wiltshire, Nottingham, Kent en Lincolnshire niet langer meer uitzenden via de middengolf. Voor BBC Devon, Lancashire en Essex zal het vermogen teruggeschroefd worden, zodat de dekking verkleind wordt.

Genoemde acties zijn het directe gevolg van verbeteringen op de FM band en de uitrol van DAB digitale radio, inclusief Freeview (DVB-T). Volgens de BBC is het aantal luisteraars via de middengolf gehalveerd. Een enquĂȘte online gaf aan dat nog maar een kwart van radioluisteraars wel eens op de middengolf afstemt.