Brits Sky zet ook SD kanalen in pairing

Al geruime tijd is het onmogelijk gemaakt om Britse HD kanalen te zien zonder Skybox. Twee jaar geleden koppelde de grootste Britse en Ierse provider de gecodeerde HD kanalen tussen smartcard en ontvanger. Sinds die tijd heb je een gecertificeerde ontvanger (Skybox) nodig en een geldige smartcard om het HD aanbod te bekijken. Alternatieve ontvangers, waaronder Linux (Dream)boxen werden hiermee uitgeschakeld. Dit noemt men ook wel “pairing”.

Het koppelen van alle overige (SD) zenders was nog niet mogelijk, omdat oudere Skyboxen deze techniek niet ondersteunden. Inmiddels is er een grote omruilactie geweest voor deze ontvangers, waarbij abonnees actief zijn benaderd. Deze actie lijkt bijna afgerond, want inmiddels zijn de eerste SD kanalen ook gekoppeld aan smartcard en Skybox. Zenders als Sky2, Sky Living en Sky Atlantic zijn als eerste omgezet en niet meer te zien zonder Skybox.

Inmiddels zijn diverse Disney- en sportzenders ook toegevoegd aan de gepairde zenders. Het aftellen is begonnen.