Netflix via Ziggo mediaplayer lijkt handig

Ziggo klanten lijken hun geluk niet op te kunnen: Eerst hadden ze al Videoland via de mediabox en nu is daar ook nog eens Netflix bijgekomen. Het lijkt te mooi om waar te zijn, zeker als je media websites moet geloven. Maar is dat ook echt een gulle gift van Ziggo?

Voormalige klanten uit het oude Ziggo gebied (geen UPC) zullen al snel merken dat Ziggo geen cadeaus geeft. In dit gebied was men gewend om zelf de digitale ontvanger te kopen, in tegenstelling tot de voormalige UPC abonnees. Middels de toevoeging van on demand hoopt Ziggo meer gebruikers te vergaren van hun eigen mediabox. Wat vaak niet vermeld wordt, is dat zo’n box nooit je bezit wordt, maar dat je de box oneindig blijft huren. Dat alles voor maar liefst 5 Euro per maand. En dan heb je nog geen abonnement op Videoland of Netflix. Bovendien heeft Ziggo de mogelijkheid om je kijkgedrag bij te houden.

Maar wat moet je dan? De oplossing is eenvoudig met de Google Chromecast. Dit eenvoudig USB apparaatje hang je aan je televisie en je kan vanaf je telefoon, laptop, pc of tablet kiezen wat je wilt kijken van diverse on demand websites. De beelden worden ook direct naar je televisie gestuurd. En voor de Chromecast hoef je maar eenmalig 39 Euro te betalen. Tel uit je winst.