Wat voegt 3FM nog toe

Het gaat slecht met de publieke popzender van Nederland. 3FM verkeert in zwaar weer en gooit alweer het roer om. Aankomende week start de radiozender met een nieuwe programmering en wordt afscheid genomen van Giel Beelen. Luistercijfers blijken ieder kwartaal wat te dalen en daarom komt de zendermanager met nieuwe DJ’s in een iets aangepaste programmering. Zullen deze veranderingen leiden naar een hoger luisteraandeel? Nee, dat niet en daarom verlegt 3FM haar activiteiten naar sociale media, unieke concerten en andere manieren om op een breed platform interactief te kunnen acteren.

Het vreemde is, dat men niet twijfelt aan de keuze van muziek. Veel jongeren wijken daarom juist uit naar Radio 538, Q Music en Slam FM. Zou 3FM ook in die richting gaan sturen, dan komt direct de vraag wat de publieke popzender nog toevoegt aan het bestel. Het lijkt er in ieder geval op dat de komende maanden doorslaggevend zal zijn voor het voortbestaan van de radiozender zoals we die nu kennen.

2016-11-07-22_49_30-161107_112339_hnfkdedy-cp0j8hn56jmk5eh6bbf8luhhhhx53dllbpjak3bpshccq0yul68pjgwhe