Buigt Ziggo voor Erdogan met Turks pakket?

Kabelaar Ziggo haalt de Turkse zender Samanyolu uit het Turkse pakket. De zender wordt vervangen door verschillende TRT-zenders. De wijziging gaat per 1 december in. Dezelfde TRT zenders zijn gratis via de schotel te bekijken. Voor Turken en Nederlanders van Turkse afkomst wordt het aanbod daarmee minder interessant.

Momenteel worden in het Turks pakket acht Turkse zenders doorgegeven: Samanyolu, Planet Türk, TGRT, Show TV, Euro D, Habertürk, Euro Star en ATV. Per 1 december gaan Samanyolu, Planet Türk en TGRT uit het Ziggo pakket. In plaats daarvan komen de publieke zenders TRT-1, TRT-Muzik, TRT Coçuk en de commerciële TV8.

Samanyolu TV wordt door Erdogan volgelingen vaak in verband gebracht met de verboden Fethullahistische organisatie.  Dat Ziggo juist deze zender vervangt door gecontroleerde staatszenders is bijzonder te noemen. Bedoelen ze hier nu de lange arm van Erdogan mee?

2016-11-07-22_02_02-open-webif