Sport dwingt Servus TV tot codering

Dit seizoen heeft Servus TV de rechten voor de MotoGP verworven. Helaas gelden deze rechten alleen voor Oostenrijk. Dat stelde de zender voor een dilemma. Sinds jaar en dag is Servus TV vrij te ontvangen en richt zicht naast Oostenrijk (thuisbasis) ook op Duitsland en Zwitserland.

De sportrechten dwingen volgens contract ertoe dat Servus TV haar uitzendingen gaat coderen, want dezelfde rechten voor Zwitserland en Duitsland liggen bij andere partijen. Servus TV maakt haast, want de eerste uitzendingen zijn al in aantocht. Daarom zullen de zenders Servus TV Austria SD én HD vanaf 1 maart 2016 gecodeerd worden. Voor ontvangst is een Sky of ÖRF smartcard nodig.

Het is maar weer eens duidelijk dat de Europese versnippering van rechten, in dit geval sport, zijn impact op het televisielandschap heeft. Ondanks dat zenders liever FTA blijven, dwingen content rechthebbenden dezelfde zenders tot verregaande coderingsmaatregelen. En deze kosten worden altijd doorberekend aan de klant/kijker.

2016-02-18 22_47_40-Moto-GP.jpg (1440×810)

Een gedachte over “Sport dwingt Servus TV tot codering

  1. Jammer ik kijk veel naar Servus TV vanwege de mooie natuurdocumentaires die ze hebben.
    Zo moet dus iedereen die niet van sport houd lijden onder de sportliefhebbers. Vaarwel Servus TV.

Reacties zijn gesloten.