Hallo Kadet en vaarwel Jim

CWRySomWcAAp65H[1]

Het omzetten is een feit. Jongerenzender JIM heeft plaats moeten maken voor jeugdzender Kadet. Zoals veel jongerenzenders kampte Jim met teruglopende kijkcijfers. De jaren dat clipzenders populair waren is inmiddels allang voorbij. Jim wist dit alles nog even te rekken door ook reality en drama op de avond te brengen.

Tieners kijken minder televisie dan de jeugd dat doet. Daarom heeft moedermaatschappij het slot op satelliet en kabel ingezet voor een vernieuwde jeugdzender. Waar Kzoom vooral peuters en kleuters bedient, richt Kadet zich op de oudere jeugd. Met veel tekenfilm en manga wordt de doelgroep getrokken.

logo[3]

Bijzonder is dat nasynchronisatie in het Nederlands vooral uit Nederland komt en niet in Vlaanderen zelf wordt gemaakt. Kadet is via de 23 graden oost te zien en is onderdeel van het TV Vlaanderen pakket.

2015-12-23 16_50_10-Open Webif

Een gedachte over “Hallo Kadet en vaarwel Jim

Reacties zijn gesloten.