TV zender voor vluchtelingen in Duitsland

Op aandringen van diverse politieke partijen is er haast gemaakt met het starten van een eigen TV zender voor de grote groep vluchtelingen die de afgelopen tijd in Duitsland onderdak gevonden hebben.

Niet bij de publieke binnenlandse stations ARD en ZDF maar bij de internationale zender Deutsche Welle start op 15 december een integratie en informatie-kanaal voor de vluchtelingen. 

Overigens biedt de Luxemburgse satelliet operator SES gratis de beschikbare bandbreedte aan.

DW Arabia

De programmering zal bestaan uit overnames van het reeds bestaande aanbod van DW Arabia, aangevuld met informatie voor de nieuwkomers over de Duitse cultuur en manier van leven. Zo wil de nieuwe zender een belangrijke bijdrage leveren aan het integratie proces.

DW Arabia is ongecodeerd (FTA) te ontvangen op de Astra satelliet op 19,2 graden oost, frequentie 11627 V, SR 22000, FEC 5/6

Een gedachte over “TV zender voor vluchtelingen in Duitsland

  1. Iedere satellietkijker weet dat zulke zenders slecht bekeken worden. Er zijn legio zenders op satelliet in het Arabisch en de geschiedenis leert ons dat het brengen van een migratiezenders nooit succes zal hebben. Jammer van het geld.

Reacties zijn gesloten.