Israël dumpt te dure IBA

14 mei 2017 TeleDree 0

In West Europa is er niets van te zien, maar op de AMOS satelliet zijn alle Israëlische televisiezenders te vinden. Daaronder bevinden zich ook de zenders van staatsomroep IBA. Maar IBA is niet meer. De vijftigste verjaardag is net niet gehaald, omdat de Knesset per direct alsnog de stekker eruit trok. Het Israëlische parlement klaagde al jaren over de bureaucratische en vooral dure staatsomroep.

Brits Sky zet ook SD kanalen in pairing

2 mei 2017 TeleDree 0

Al geruime tijd is het onmogelijk gemaakt om Britse HD kanalen te zien zonder Skybox. Twee jaar geleden koppelde de grootste Britse en Ierse provider de gecodeerde HD kanalen tussen smartcard en ontvanger. Sinds die tijd heb je een gecertificeerde ontvanger (Skybox) nodig en een geldige smartcard om het HD aanbod te bekijken. Alternatieve ontvangers, waaronder Linux (Dream)boxen werden hiermee uitgeschakeld. Dit noemt men ook wel “pairing”.

Brits Channel 4 vergeet deelnemers reality show

24 maart 2017 TeleDree 0

Sinds het Britse Channel 4 gestopt is met Big Brother, staan kijkcijfers onder druk. Inmiddels is Channel 5 verder gegaan met Big Brother en hebben de zenders sinds jaren weer hogere kijkcijfers gegeven. Channel 4 wilde vernieuwen en ging op zoek naar bijpassende formats. Zo viel hun oog op Eden, een reality programma dat voor de geoefende kijker aan elkaar hangt met gejatte onderdelen uit andere formats.

Das Erste weg bij Hotbird

21 maart 2017 TeleDree 0

ARD, de publieke omroep van het vlaggenschip Das Erste is van plan de uitzendingen via satelliet aan te passen. Het gaat om uitzendingen via de Hotbird op 13 graden oost. Op 31 maart stoppen de uitzendingen.

Buigt Ziggo voor Erdogan met Turks pakket?

7 november 2016 TeleDree 0

Kabelaar Ziggo haalt de Turkse zender Samanyolu uit het Turkse pakket. De zender wordt vervangen door verschillende TRT-zenders. De wijziging gaat per 1 december in. Dezelfde TRT zenders zijn gratis via de schotel te bekijken. Voor Turken en Nederlanders van Turkse afkomst wordt het aanbod daarmee minder interessant.