Categorie: Internet

Internet

Betaal tv is nog niet dood

Op televisiegebied lijkt Noord Amerika nog altijd wat voor te lopen, waar West Europeanen meestal op de voet volgen. Daarom wordt door Europese aanbieders van betaal televisie (zoals Film1 in Nederland) nauwgezet gevolgd Wat de komst van bedrijven als Netflix doet met markt.

Internet, Kabel

Duitse grensstad Bochum wordt gigabit city

Wie bij Venlo de grens overgaat, ziet op de A67/A40 al snel de borden met Bochum. Deze stad met zo’n 360.000 inwoners is door kabelmaatschappij Unitymedia gekozen om de eerste op DOCSIS 3.1 gebaseerd internet uit te rollen. De oude mijnstad zal de eerste zijn die via kabel hoge snelheden krijgt aangeboden. In theorie kunnen downloadsnelheden van 1 Gbit/s gehaald worden.

Internet, Satelliet

CNN werkt samen met Nu.nl

Door de steeds verdergaande digitalisering van nieuws op veel platformen, zoekt CNN nu ook mogelijkheden om hun reportages online te delen via lokale websites. In Nederland lijkt gekozen voor Nu.nl van Sanoma. Ook zullen live uitzendingen bij calamiteiten direct online worden doorgezet vanaf deze internationale nieuwszender, die voornamelijk via satelliet opereert.