Netflix over naar HTML5

23 maart 2017 TeleDree 0

Firefox gebruikers kunnen vanaf heden Netflix kijken op een Linux computer. Netflix ziet dit als een grote stap in hun toezegging om HTML5 video verder te ondersteunen.

Betaal tv is nog niet dood

23 maart 2017 TeleDree 0

Op televisiegebied lijkt Noord Amerika nog altijd wat voor te lopen, waar West Europeanen meestal op de voet volgen. Daarom wordt door Europese aanbieders van betaal televisie (zoals Film1 in Nederland) nauwgezet gevolgd Wat de komst van bedrijven als Netflix doet met markt.

Duitse grensstad Bochum wordt gigabit city

21 maart 2017 TeleDree 0

Wie bij Venlo de grens overgaat, ziet op de A67/A40 al snel de borden met Bochum. Deze stad met zo’n 360.000 inwoners is door kabelmaatschappij Unitymedia gekozen om de eerste op DOCSIS 3.1 gebaseerd internet uit te rollen. De oude mijnstad zal de eerste zijn die via kabel hoge snelheden krijgt aangeboden. In theorie kunnen downloadsnelheden van 1 Gbit/s gehaald worden.

Netflix via Ziggo mediaplayer lijkt handig

6 december 2016 TeleDree 0

Ziggo klanten lijken hun geluk niet op te kunnen: Eerst hadden ze al Videoland via de mediabox en nu is daar ook nog eens Netflix bijgekomen. Het lijkt te mooi om waar te zijn, zeker als je media websites moet geloven. Maar is dat ook echt een gulle gift van Ziggo?

CNN werkt samen met Nu.nl

7 november 2016 TeleDree 0

Door de steeds verdergaande digitalisering van nieuws op veel platformen, zoekt CNN nu ook mogelijkheden om hun reportages online te delen via lokale websites. In Nederland lijkt gekozen voor Nu.nl van Sanoma. Ook zullen live uitzendingen bij calamiteiten direct online worden doorgezet vanaf deze internationale nieuwszender, die voornamelijk via satelliet opereert.